Aksaray Belediyesi itfaiyesine ekipman takviyesi

Aksaray Belediyesi itfaiye teşkilatı, her geçen gün daha da modernleşmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye ekipmanına

15 kata kadar uzanan 45 metrelik itfaiye aracı dahil edildi. Birçok ilde bulunmayan modern itfaiye aracının çok kısa süre içinde düzenlenecek törenle Aksaray halkının hizmetine sunulacağı belirtildi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, itfaiye teşkilatının insan hayatı açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek, Aksaray teşkilatını bu nedenle çok modern bir yapıya kavuşturduklarını kaydetti.

Başkan Nevzat Palta, itfaiye teşkilatının yangınlara müdahale ile vatandaşın can ve mal güvenliği konusunda her zaman büyük bir özveri içinde çalıştığını ve görevini titizlikle yerine getirdiğini ifade ederek, "İtfaiye teşkilatımız yangınlara anında müdahale ederek, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için büyük çaba ve gayret göstermektedir." dedi.

Başkan Nevzat Palta konuyla ilgili şunları söyledi: "Bizler Aksaray Belediyesi olarak İtfaiye teşkilatımızı her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz. Yeni yaptırdığımız modern itfaiye binaları ile devrim niteliğinde bir atılım yaptık. Anadolu'nun hatta Türkiye'nin en iyi itfaiye binalarından bir tanesi. Her türlü imkân ve konfora sahip. İtfaiye personelimizi eğitiyoruz. Ancak itfaiyecilerimizin daha iyi yetişmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yine Yunus Emre Mahallesi'nde o bölgeye hitap edecek şekilde sosyal tesisli ve donanımlı modern itfaiye binamızı yaptık. Alet çalışır el övünür derler. Dolayısıyla bu itfaiyecilerin başarılı olması içinde yeterli aletlerinin olması gerekiyor. Biz geçen yıllarda yine itfaiyemize değişik araç takviyeleri yapmıştık ama bu senede ekiplerimizin ihtiyacı olan kesici aletler ve hidrolik jeneratör aldık. Bunlarla bir ekip olarak özellikle kazalarda çok pratik bir şekilde müdahale etme şansı oluyor. İnsan gücüne gerek kalmadan büyük demirleri rahatlıkla kesip parçalayabiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber